Foto: gacy
Túto tortičku som sa rozhodla spraviť kamarátke Nike k 18-tim narodeninám :) Mamina mi troška pomáhala s pečením, aby som to nedobabrala :) Vydarila Zobraziť celý popisTúto tortičku som sa rozhodla spraviť kamarátke Nike k 18-tim narodeninám :) Mamina mi troška pomáhala s pečením, aby som to nedobabrala :) Vydarila sa na 1 :) torta mala rozmery: priemer 20cm (kruh) + 10 cm výška :)...cesto bolo extra ľahučké, nadýchané a plnka tiež veľmi ľahká :)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
troška viac ako 1 dcl |
|
troška viac ako 1 dcl |
|
Parížska šlahačka: | |
600 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
3-4 PL |
|
2 ks |
|
Vrch torty: | |
1 PL |
|
2 tenké plátky |
|
Zdobenie: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
Ďalšie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si parížsku šľahačku. Do misky vylejeme smotany, pridáme čokoládu a oba cukry. Dáme variť do vodného kúpeľa (tak aby bola šľahačka horúca...nesmie však vrieť). Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Mne chladol 2 hod a ešte som ho dala na 8 do chladničky. Možno sa zdá riedky ale po tých 10 hod ked ho vymiešate na rýchlych otáčkach so stužovačmi bude super hustý.(krému bolo až moc...pokojne s ním potriete aj 3 pláty 20cm)
-
2
Cesto.(na 20 cm stačí zo 4 vajíčok...nezabudnite zmeniť pomery surovín) Vyšľaháme žĺtka s cukrami do penista. Pridáme mlieko,olej a potom po častiach múku, v ktorej sme vymiešali PDP (nedala som celé balenie). Nakoniec pridáme z bielok vyšľahaný sneh. Rozdelíme si cesto do 4 rovnakých miskiek a každé zafarbíme inou farbou. Ja som spravila zelené,žlté,oranžové a červené :)
-
3
Pripravíme si formu (moja je silikónová 20 cm) a vylejeme do nej zelené cesto. Rúru sme si vyhriali na 250°C...keď tam dáme cesto (pod formu som dala plech) znížime teplotu na 220°C a necháme tak 3 min. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 14 min :) (ak sa bude cesto moc prepekať prikryjeme alobalom...mne sa neprepekalo len zelené :D )
-
4
Tu máme prvé dve cestá. Boli krásne vysoké a nadýchané. Och jedna radosť :)
-
5
Takéto boli minimálne hrubé :) sem tam aj vyššie :) PERFEKTNÉ :)
-
6
Plnila som následovne. Najprv polka krému na zelený korpus.
-
7
Potom dáme žltý korpus a narveme tam čo najviac džemu :D
-
8
Potom oranžový korpus. Na ten dáme zvyšnú plnku a priložíme červený korpus. Ten potrieme maslom, kt. sme vymiešali s cukrom :) (maslo som dávala kvôli marcipánu). Vysoká bola presne 10 cm :)
-
9
Z marcipánu som si vytvorila tvár Gaary.
-
10
A ďalšie postavičky. (Kankuro, Temari, Gaara) :)
-
11
Takto vyzerala ozdobená šľahačkou. (práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu, dáme však troška nemej mlieka a vymiešame so stužovačom ) :)
-
12
Takto vyzerala z vrchu :)
-
13
takáto nádherná bola v reze :)
-
14
ešte jedna porcia :)
-
15
A na záver s prekrásnou oslávenkyňou Nikou :) (už sme z nej trocha odjedli :D )
blahoželám.
v siedmom nebi.
A fakt klobuk dole!