Torta Gaara s dúhovým korpusom fotorecept

gacy - fotkagacy, 22. apríla 2013
Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept)
Foto: gacy

Túto tortičku som sa rozhodla spraviť kamarátke Nike k 18-tim narodeninám :) Mamina mi troška pomáhala s pečením, aby som to nedobabrala :) Vydarila Zobraziť celý popisTúto tortičku som sa rozhodla spraviť kamarátke Nike k 18-tim narodeninám :) Mamina mi troška pomáhala s pečením, aby som to nedobabrala :) Vydarila sa na 1 :) torta mala rozmery: priemer 20cm (kruh) + 10 cm výška :)...cesto bolo extra ľahučké, nadýchané a plnka tiež veľmi ľahká :)

17 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
250 g
1 ks
1 ks
troška viac ako 1 dcl
troška viac ako 1 dcl
Parížska šlahačka:
600 ml
100 g
1 ks
3-4 PL
2 ks
Vrch torty:
1 PL
2 tenké plátky
Zdobenie:
1 ks
1 ks
Ďalšie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si parížsku šľahačku. Do misky vylejeme smotany, pridáme čokoládu a oba cukry. Dáme variť do vodného kúpeľa (tak aby bola šľahačka horúca...nesmie však vrieť). Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Mne chladol 2 hod a ešte som ho dala na 8 do chladničky. Možno sa zdá riedky ale po tých 10 hod ked ho vymiešate na rýchlych otáčkach so stužovačmi bude super hustý.(krému bolo až moc...pokojne s ním potriete aj 3 pláty 20cm)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto.(na 20 cm stačí zo 4 vajíčok...nezabudnite zmeniť pomery surovín) Vyšľaháme žĺtka s cukrami do penista. Pridáme mlieko,olej a potom po častiach múku, v ktorej sme vymiešali PDP (nedala som celé balenie). Nakoniec pridáme z bielok vyšľahaný sneh. Rozdelíme si cesto do 4 rovnakých miskiek a každé zafarbíme inou farbou. Ja som spravila zelené,žlté,oranžové a červené :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si formu (moja je silikónová 20 cm) a vylejeme do nej zelené cesto. Rúru sme si vyhriali na 250°C...keď tam dáme cesto (pod formu som dala plech) znížime teplotu na 220°C a necháme tak 3 min. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 14 min :) (ak sa bude cesto moc prepekať prikryjeme alobalom...mne sa neprepekalo len zelené :D )

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu máme prvé dve cestá. Boli krásne vysoké a nadýchané. Och jedna radosť :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takéto boli minimálne hrubé :) sem tam aj vyššie :) PERFEKTNÉ :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnila som následovne. Najprv polka krému na zelený korpus.

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom dáme žltý korpus a narveme tam čo najviac džemu :D

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom oranžový korpus. Na ten dáme zvyšnú plnku a priložíme červený korpus. Ten potrieme maslom, kt. sme vymiešali s cukrom :) (maslo som dávala kvôli marcipánu). Vysoká bola presne 10 cm :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z marcipánu som si vytvorila tvár Gaary.

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A ďalšie postavičky. (Kankuro, Temari, Gaara) :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto vyzerala ozdobená šľahačkou. (práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu, dáme však troška nemej mlieka a vymiešame so stužovačom ) :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Takto vyzerala z vrchu :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    takáto nádherná bola v reze :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ešte jedna porcia :)

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    A na záver s prekrásnou oslávenkyňou Nikou :) (už sme z nej trocha odjedli :D )

    Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

francuzska1
ty mas fakt potencial!!! kamoske vsetko najlepsie k narodkam a tebe tiez do zivota;-)) mimochodom, si si zmenila foto, pekna profilovka!!!
gacy
Jeej dakujem za pochvaly :) aj za tu fotku :D
evusik
@gacy už len z toho ako popisuješ svoj recept je jasné, že ťa to nesmierne baví.... keď si pomyslím čo mňa všetko bavilo v 16-tich :-) no domáce práce to rozhodne neboli.... a keby si videla moju prvú tortu ktorú som piekla dcérke k prvým narodeninám, no des a hrúza... takže máš môj obdiv....držím ti palce nech sa ti darí :-)
mracik9
krásna,kamoška sa určite potešila,šikulka :))
pusta
v 16-tich rokkoch som síce varila, dokonca špecialiy, ale pečenie vyvolávalo panický strach. si mimoriadne šikovná a aj veľmi pekná.
blahoželám.
slavka2012
Originalna torta, si naozaj sikulka nielen v kuchyni ale aj so stetcom v ruke, ja by som sa vsak asi tiez radsej vyhla umelym farbivam.
gacy
Dakujem vam moc pekne za vsetky pochvali aj rady. Ano jasne farbiva nie su zrovna zdrave...ale tak myslim ze tych par kvapiek nezaskodi :D ked uz nas zaludok zvlada McDonalda tak s tymto si poradi tiez :)
angast
mladý žalúdok zvláda McDonalda , farebnú tortu zapije colou a je
v siedmom nebi.
gacy
No tak to moj pripad nie je ale nieco na tom bude :)
medovnicek
poviem ti, že ste s maminkou veeeeeeeeeľké šikulky a kamarátka bola určite z tak vydarenej torty nadšená
gacy
Dakujem :) No ja sa vlastnme stále učím :D mamina nikdy nechápe ako sa viem vyhrať s postavičkami a so zdobením a zase ja ju rada prijmem ako pomocníčku pri pečení...aj ked zvládam to aj sama ale tak je také :D maminu mi nik nenahradí :D ani ja
majkapalacinka
Ahoj sikovnicka ;-) korpusy si piekla po jednom, cesto s vyslahanymi bielkami na ostatne korpusy zatial cakalo? Nesplaslo zatial?
A fakt klobuk dole!
gacy
@majkapalacinka nie nie absolútne :) a to som ho ešte miešala s tými farbami takže vlastne akoby som ho aj mierne ubýjala a nič sa mu nestalo :) táto piškóta s hl.múky a kr.cukru je totižto neskutočne lahká a nadýchanhá :) omnoho viac ako iné pišoty :) a dakujem ;)
gacy
takže pokojne to tam nechaj stáť nič sa tomu nestane :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia