Torta Gaara s dúhovým korpusom (fotorecept)
Autor receptu: gacy
Túto tortičku som sa rozhodla spraviť kamarátke Nike k 18-tim narodeninám :) Mamina mi troška pomáhala s pečením, aby som to nedobabrala :) Vydarila sa na 1 :)
torta mala rozmery: priemer 20cm (kruh) + 10 cm výška :)...cesto bolo extra ľahučké, nadýchané a plnka tiež veľmi ľahká :)
Postup
- Pripravíme si parížsku šľahačku. Do misky vylejeme smotany, pridáme čokoládu a oba cukry. Dáme variť do vodného kúpeľa (tak aby bola šľahačka horúca...nesmie však vrieť). Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Mne chladol 2 hod a ešte som ho dala na 8 do chladničky. Možno sa zdá riedky ale po tých 10 hod ked ho vymiešate na rýchlych otáčkach so stužovačmi bude super hustý.(krému bolo až moc...pokojne s ním potriete aj 3 pláty 20cm)
- Cesto.(na 20 cm stačí zo 4 vajíčok...nezabudnite zmeniť pomery surovín) Vyšľaháme žĺtka s cukrami do penista. Pridáme mlieko,olej a potom po častiach múku, v ktorej sme vymiešali PDP (nedala som celé balenie). Nakoniec pridáme z bielok vyšľahaný sneh. Rozdelíme si cesto do 4 rovnakých miskiek a každé zafarbíme inou farbou.
Ja som spravila zelené,žlté,oranžové a červené :)
- Pripravíme si formu (moja je silikónová 20 cm) a vylejeme do nej zelené cesto. Rúru sme si vyhriali na 250°C...keď tam dáme cesto (pod formu som dala plech) znížime teplotu na 220°C a necháme tak 3 min. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 14 min :) (ak sa bude cesto moc prepekať prikryjeme alobalom...mne sa neprepekalo len zelené :D )
- Tu máme prvé dve cestá. Boli krásne vysoké a nadýchané. Och jedna radosť :)
- Takéto boli minimálne hrubé :) sem tam aj vyššie :) PERFEKTNÉ :)
- Plnila som následovne. Najprv polka krému na zelený korpus.
- Potom dáme žltý korpus a narveme tam čo najviac džemu :D
- Potom oranžový korpus. Na ten dáme zvyšnú plnku a priložíme červený korpus. Ten potrieme maslom, kt. sme vymiešali s cukrom :) (maslo som dávala kvôli marcipánu). Vysoká bola presne 10 cm :)
- Z marcipánu som si vytvorila tvár Gaary.
- A ďalšie postavičky. (Kankuro, Temari, Gaara) :)
- Takto vyzerala ozdobená šľahačkou. (práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu, dáme však troška nemej mlieka a vymiešame so stužovačom ) :)
- Takto vyzerala z vrchu :)
- takáto nádherná bola v reze :)
- ešte jedna porcia :)
- A na záver s prekrásnou oslávenkyňou Nikou :) (už sme z nej trocha odjedli :D )