Foto: tkatka
Čokoládovo cukríkovú hmotu na poťahovanie som vyskúšala na tejto tortičke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
1/2 čl. |
|
Krém: | |
185 g |
|
100 g |
|
Na poťahovanie: | |
200 g |
|
180 g |
|
1 čl. |
|
1 čl. |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 30 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme.
-
2
V mikrovlnke si trošku zohrejeme nutellu. Maslo vymiešame a pridávame nutellu, dobre vyšľaháme.
-
3
Naplníme cesto 2/3 krému.
-
4
Prikryjeme druhým korpusom a zvyšní krém natierame na vrch i boky. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Nad parou roztopíme čokoládu a pridáme cukríky tiež necháme roztopiť. Pridáme brandy a maslo necháme roztopiť. Ja som smotanu na šľahanie nepridala lebo som nemala doma ale aj tak to bolo dobré. :))) Odstavíme a pridávame po lyžiciach pre-osiaty práškový cukor, ktorý zapracujeme do hmoty. Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu. Vyvaľkáme. Fotorecept na túto hmotu nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-potahovanie-fo/21555-recept.html
-
6
Preložíme na tortu, zahladíme a môžeme ozdobiť.
-
7
Nakrájame a podávame.
musím si nájsť čas na vyskúšanie - vieš o tom, že si pokušiteľka???