Torta (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Čokoládovo cukríkovú hmotu na poťahovanie som vyskúšala na tejto tortičke.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 30 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme.
  2. V mikrovlnke si trošku zohrejeme nutellu. Maslo vymiešame a pridávame nutellu, dobre vyšľaháme.
  3. Naplníme cesto 2/3 krému.
  4. Prikryjeme druhým korpusom a zvyšní krém natierame na vrch i boky. Dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Nad parou roztopíme čokoládu a pridáme cukríky tiež necháme roztopiť. Pridáme brandy a maslo necháme roztopiť. Ja som smotanu na šľahanie nepridala lebo som nemala doma ale aj tak to bolo dobré. :))) Odstavíme a pridávame po lyžiciach pre-osiaty práškový cukor, ktorý zapracujeme do hmoty. Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu. Vyvaľkáme. Fotorecept na túto hmotu nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-potahovanie-fo/21555-recept.html
  6. Preložíme na tortu, zahladíme a môžeme ozdobiť.
  7. Nakrájame a podávame.