Torta (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Čokoládovo cukríkovú hmotu na poťahovanie som vyskúšala na tejto tortičke.
12 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 30 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme.
- V mikrovlnke si trošku zohrejeme nutellu. Maslo vymiešame a pridávame nutellu, dobre vyšľaháme.
- Naplníme cesto 2/3 krému.
- Prikryjeme druhým korpusom a zvyšní krém natierame na vrch i boky. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Nad parou roztopíme čokoládu a pridáme cukríky tiež necháme roztopiť. Pridáme brandy a maslo necháme roztopiť. Ja som smotanu na šľahanie nepridala lebo som nemala doma ale aj tak to bolo dobré. :))) Odstavíme a pridávame po lyžiciach pre-osiaty práškový cukor, ktorý zapracujeme do hmoty. Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu. Vyvaľkáme.
Fotorecept na túto hmotu nájdete tu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-potahovanie-fo/21555-recept.html
- Preložíme na tortu, zahladíme a môžeme ozdobiť.
- Nakrájame a podávame.