Torta di pane fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 20. marca 2016 10:07
Ďalšie recepty »

Chlebový koláč z talianskych oblastí, na juhu Švajčiarska ho pripravujú dokonca aj k Veľkej noci.

8
porcií
15 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

300 g
500 ml
2 PL
6 PL
1 ks
80 g
30 g
 kúsok
Na vysypanie formy:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ako prvé vymažeme maslom okrúhlu formu 18cm a vysypeme ju strúhankou a kryštálovým cukrom.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chlieb pokrájame na menšie kúsky. Použila som sendvič a tmavý chlieb z obchodu.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko s vanilkovým strukom zvaríme, rozmiešame v ňom cukor a vyškriabeme doň aj vnútro struku.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme ním pokrájaný chlieb. Pomocou metličky alebo vidličky zmes poriadne premiešame, snažíme sa chlieb úplne rozmágať na jemnú kašu.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme preosiaty kakaový prášok

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...vajce a obarením šupky zbavené a posekané mandle. Niekoľko celých mandlí si necháme na zdobenie. Rúru si predhrejeme na 180°C.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Urovnáme do formy, vrch ozdobíme a pokryjeme aj kúskami masla.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme 40 minút. Po vychladnutí odstránime obruč, prípadne celý koláč vyberieme z formy a krájame ostrým nožom.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrch je chrumkavejší, vnútro má byť vlhké, ostáva mierne lepkavé, nemá byť vysušené. Na reze vidieť kúsky mandlí. Niekde sa do cesta pridávajú aj kúsky sušienok. Je len mierne sladký, môže sa posypať práškovým cukrom alebo poliať javorovým sirupom, medom apod. Urobila som k nemu maslovú omáčku, ktorú tu mám tiež zverejnenú, bolo to spolu výborné aj na druhý deň z chladničky.

    Torta di pane (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist