Torta di mele (jablkový koláč)

Autor receptu: vladimirkaplan

Tento recept mi priniesla moja manzelka z Talianska, kde bola na brigade. Je to najchutnejsi a najjednoduchsi kolac, aky som kedy jedol. Kto ma rad sladke ranajky, je to idealny ranajkovy pokrm. My si ho robievame aj dvakrat do tyzdna. Skuste, nebudete lutovat :-)))

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cele vajicka vyslahame s praskovym a vanilinovym cukrom, prilejeme roztopene maslo a opat dobre premiesame, postupne prisypavame muku zmiesanu s praskom do peciva a stipkou soli. Po vymiesani cesta pridame citronovu koru z polovice citrona, kto ma rad vyraznejsiu chut, moze dat z celeho. Cesto nechame stat v nadobe v ktorej sme ho miesali a olupeme si jablka. Ja v tomto okamihu zapinam ruru na 160°C .
  2. Olupeme si jablka a narezeme na kocky, zhruba 2x2 cm.
  3. Nakrajane jablka vmiesame lyzicou, alebo varechou do pripraveneho cesta.
  4. Vystihneme si papier na pecenie a vystelieme nim formu v ktorej to budeme piect. Ja to peciem v tortovej forme, ale mozete to piect v comkolvek.
  5. Celu masu vylejeme do vystlanej formy a dame do rury piect na 160°C/45minut. Po dopeceni nechame vychladnut, potom kolac posypeme praskovym cukrom a podavame. Prajem vam prijemny zazitok vasich chutovych poharikov :-))