Aj keď toto nie je práve ten najjednoduchší recept (ale nie je ani veľmi zložitý), ani suroviny len tak nezoženiete, je vynikajúci. Ja doslova milujem thajskú kuchyňu a ak aj vy a ešte ste neochutnali, určite to stojí za to!

2
porcie

Suroviny

600 ml
250 g
1 ČL
1 ks
2 ks
2 PL
5 - 10 lístkov
2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Citrónovú trávu rozmačkáme plochou stranou noža (ak nemáte radi v polievke veľké kusy limetkovej trávy, ako ja, môžete ju pomixovať). Zalejeme ju v hrnci vodou a varíme.

  2. 2

    Do hrnca pridáme hlivu, kafírové limetkové listy, počkáme, kým zovrie a vypneme.

  3. 3

    Do polievkovej misy dáme nakrájané chilli papričky, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Zalejeme polievkou s hlivou. Dochutíme soľou a rybaciou omáčkou. Posypeme krájaným koriandrom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: