Aj keď toto nie je práve ten najjednoduchší recept (ale nie je ani veľmi zložitý), ani suroviny len tak nezoženiete, je vynikajúci. Ja doslova milujem thajskú kuchyňu a ak aj vy a ešte ste neochutnali, určite to stojí za to!
porcie
Suroviny
600 ml |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
5 - 10 lístkov |
|
2 |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Citrónovú trávu rozmačkáme plochou stranou noža (ak nemáte radi v polievke veľké kusy limetkovej trávy, ako ja, môžete ju pomixovať). Zalejeme ju v hrnci vodou a varíme.
- 2
Do hrnca pridáme hlivu, kafírové limetkové listy, počkáme, kým zovrie a vypneme.
- 3
Do polievkovej misy dáme nakrájané chilli papričky, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Zalejeme polievkou s hlivou. Dochutíme soľou a rybaciou omáčkou. Posypeme krájaným koriandrom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár