Tom Yum

Autor receptu: greengrass

Aj keď toto nie je práve ten najjednoduchší recept (ale nie je ani veľmi zložitý), ani suroviny len tak nezoženiete, je vynikajúci. Ja doslova milujem thajskú kuchyňu a ak aj vy a ešte ste neochutnali, určite to stojí za to!

2
porcie

Postup

  1. Citrónovú trávu rozmačkáme plochou stranou noža (ak nemáte radi v polievke veľké kusy limetkovej trávy, ako ja, môžete ju pomixovať). Zalejeme ju v hrnci vodou a varíme.
  2. Do hrnca pridáme hlivu, kafírové limetkové listy, počkáme, kým zovrie a vypneme.
  3. Do polievkovej misy dáme nakrájané chilli papričky, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Zalejeme polievkou s hlivou. Dochutíme soľou a rybaciou omáčkou. Posypeme krájaným koriandrom.