Tofu čína

Autor receptu: martinis

Pikanté tofu na opečenej cibuľke a červenej paprike, podávané na šalátovom liste s kukuricou.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencíí, takže som ho využil aj na jednoduchú úpravu v ázijskom štýle. Opečené tofu plné pikantnej chuti, s chrumkavou paprikou a cibuľkou, doplnené sviežim šalátom a kukuricou : to je večera na môj spôsob ;)
  2. Budeme potrebovať údené alebo biele tofu. Polovicu balenia nakrájame na kocky a tie dáme do misy. Tie zalejeme dvoma lyžicami čili omáčky (sladkej či pikantnej - je to na vašej chuti) a lyžicou sójovej omáčky. Premiešame a necháme hodinu prikryté marinovať.
  3. Papriku umyjeme a zbavíme jadierok, potom ju nakrájame na rezance. Cibuľku umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Zeleninu spolu orestujeme na lyžici olivového oleja, kým nezíska peknú farbu a vôňu :)
  4. Potom môžme prisypať aj tofu, ktoré chvíľu poopekáme a celú zmes naservírujeme na listy šalátu.
  5. Ozdobíme 2 lyžicami kukurice a pokvapkáme sójovou omáčkou. Chuť ďalekej Ázie za 15 minút ;)