Tofu čína
Autor receptu: martinis
Pikanté tofu na opečenej cibuľke a červenej paprike, podávané na šalátovom liste s
kukuricou.
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencíí, takže som ho využil aj na jednoduchú úpravu v ázijskom štýle. Opečené tofu plné pikantnej chuti, s chrumkavou paprikou a cibuľkou, doplnené sviežim šalátom a kukuricou : to je večera na môj spôsob ;)
- Budeme potrebovať údené alebo biele tofu. Polovicu balenia nakrájame na kocky a tie dáme do misy. Tie zalejeme dvoma lyžicami čili omáčky (sladkej či pikantnej - je to na vašej chuti) a lyžicou sójovej omáčky. Premiešame a necháme hodinu prikryté marinovať.
- Papriku umyjeme a zbavíme jadierok, potom ju nakrájame na rezance. Cibuľku umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Zeleninu spolu orestujeme na lyžici olivového oleja, kým nezíska peknú farbu a vôňu :)
- Potom môžme prisypať aj tofu, ktoré chvíľu poopekáme a celú zmes naservírujeme na listy šalátu.
- Ozdobíme 2 lyžicami kukurice a pokvapkáme sójovou omáčkou. Chuť ďalekej Ázie za 15 minút ;)