Točené kuracie stehná

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 9. septembra 2014

Vykostené, plnené a podusené s výbornou šťavičkou.

5
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
5 ks (saláma)
1 ks
1 ks
1 ks
5 ČL
5 ČL
1,5 dcl (voda)
3 PL
1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná som potrela horčicou, naukladala na ne striedavo pásiky červenej a zelenej papriky a póru.

    Točené kuracie stehná - obrázok 1
  2. 2

    zakryla som plátkom šunky a potrela ho smotanou

    Točené kuracie stehná - obrázok 2
  3. 3

    mäso som stočila do rolády a previazala kuchynským špagátom.

    Točené kuracie stehná - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji som rolády sprudka opiekla z každej strany a uložila do iného kastróla. Až teraz som ich posolila.

    Točené kuracie stehná - obrázok 4
  5. 5

    do výpeku som pridala hl. múku, opražila a zaliala vývarom za sústavného miešania.

    Točené kuracie stehná - obrázok 5
  6. 6

    omáčku som naliala na mäso a dusila som ho v nej pod pokrievkou asi pol hodiny.

    Točené kuracie stehná - obrázok 6
  7. 7

    Za ten čas som udusila ryžu ako prílohu. Z hotových rolád som odstránila špagátiky. Mäso sa plnkou výborne ochutilo, všetky použité suroviny bolo cítiť v dostatočnej miere a najviac mi chutila šťava k mäsku. Môže sa podávať so šalátom z čerstvej zeleniny, odporúčam čerstvú čalamádu

    Točené kuracie stehná - obrázok 7
  8. 8

    pridávam niečo aj pre milovníkov kvetov, fuksia v plnom kvete ešte v máji

    Točené kuracie stehná - obrázok 8
  9. 9

    ...a Coleus nádhernej farby. Pekný deň vám prajem:-)

    Točené kuracie stehná - obrázok 9

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
toto nepoznám, musím sa naučiť od teba :-)
vždy prinesieš niečo nové, chutné a obdivuhodné.
krásne naaranžované, fantastické jedlo, úžasné foto, perfektný postup.
*****
dievča moje..tieto prídavky na konci ma "berú"..aj recepty sa mi hned lepšie,chutnejšie zdajú..hoci-tento nepotrebuje dodatok krásy žiadny..bo sám o sebe je parádny..aj foto..ešte slovko toto:šikovnica..:-)
(hit)Paráda, inšpirácia ako vyšitá, výborne prezentované, snímka nádherná. Spravím, bez šunky, so šunkou sa nekamarátim, dokonca ani so salámom, moje chuťové kanáliky sú rozmaznané, vždy sa hlásia k syrom . Som milovníkom kvetov, pre mňa N°1 gladiola :-)
@kecemis , aj tvoja fotka vnučky je krásna;-) teda skôr vnučka:-) ďakujem za skvelé hodnotenie. @jerica , ty si gurmánka, čo už:-) som rada, že ťa recept, aj kvetinky zaujali, práve mi kvitnú posledné gladioly, sú fakt pekné! Ďakujem za pochvalu aj tebe.
@kukulienka71...tvoje jedlo vyzerá krásne a chutne...uvažovala som už aj ja nad týmto, ale vzdala som sa receptu len preto, lebo už nekupujem kuracinu..ale táto kombinácia plnky musí byť veľmi chutná..-)fuksia je nádherná...voľakedy ju pestovala moja babička na okne, mala ju nádhernú...vždy som po nej túžila, len som sa bála, že mi vyhynie..kde ti zimuje?
Ďakujem vám za nahliadnutie, aj pochvalu, som rada:-) kupujem len kuracinu zo Slovenska, ideálne by bolo chovať, ale tak, možno na dôchodku:-) mäso sa príjemne ochutilo pórom a paprikou, v šťave bolo zas viac cítiť horčicu, budem zvedavá na vaše názory, ak pripravíte.
Fuksia mi takto vykvitla zanedlho po zakúpení, mám ju vždy v tieni. Ešte u mňa nezimovala, pevne verím, že prežije a bude nám robiť radosť aj o rok:-) teraz má ešte veľa púčkov, kvitne s menšími prestávkami celé leto. Ďakujem za milé slová.

Pridaj komentár k receptu: