Foto: kukulienka71
Vykostené, plnené a podusené s výbornou šťavičkou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná som potrela horčicou, naukladala na ne striedavo pásiky červenej a zelenej papriky a póru.
-
2
zakryla som plátkom šunky a potrela ho smotanou
-
3
mäso som stočila do rolády a previazala kuchynským špagátom.
-
4
Na oleji som rolády sprudka opiekla z každej strany a uložila do iného kastróla. Až teraz som ich posolila.
-
5
do výpeku som pridala hl. múku, opražila a zaliala vývarom za sústavného miešania.
-
6
omáčku som naliala na mäso a dusila som ho v nej pod pokrievkou asi pol hodiny.
-
7
Za ten čas som udusila ryžu ako prílohu. Z hotových rolád som odstránila špagátiky. Mäso sa plnkou výborne ochutilo, všetky použité suroviny bolo cítiť v dostatočnej miere a najviac mi chutila šťava k mäsku. Môže sa podávať so šalátom z čerstvej zeleniny, odporúčam čerstvú čalamádu
-
8
pridávam niečo aj pre milovníkov kvetov, fuksia v plnom kvete ešte v máji
-
9
...a Coleus nádhernej farby. Pekný deň vám prajem:-)
vždy prinesieš niečo nové, chutné a obdivuhodné.
krásne naaranžované, fantastické jedlo, úžasné foto, perfektný postup.
*****
Fuksia mi takto vykvitla zanedlho po zakúpení, mám ju vždy v tieni. Ešte u mňa nezimovala, pevne verím, že prežije a bude nám robiť radosť aj o rok:-) teraz má ešte veľa púčkov, kvitne s menšími prestávkami celé leto. Ďakujem za milé slová.