Točené kuracie stehná
Autor receptu: kukulienka71
Vykostené, plnené a podusené s výbornou šťavičkou.
5 porcií |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vykostené kuracie stehná som potrela horčicou, naukladala na ne striedavo pásiky červenej a zelenej papriky a póru.
- zakryla som plátkom šunky a potrela ho smotanou
- mäso som stočila do rolády a previazala kuchynským špagátom.
- Na oleji som rolády sprudka opiekla z každej strany a uložila do iného kastróla. Až teraz som ich posolila.
- do výpeku som pridala hl. múku, opražila a zaliala vývarom za sústavného miešania.
- omáčku som naliala na mäso a dusila som ho v nej pod pokrievkou asi pol hodiny.
- Za ten čas som udusila ryžu ako prílohu. Z hotových rolád som odstránila špagátiky. Mäso sa plnkou výborne ochutilo, všetky použité suroviny bolo cítiť v dostatočnej miere a najviac mi chutila šťava k mäsku. Môže sa podávať so šalátom z čerstvej zeleniny, odporúčam čerstvú čalamádu
- pridávam niečo aj pre milovníkov kvetov, fuksia v plnom kvete ešte v máji
- ...a Coleus nádhernej farby. Pekný deň vám prajem:-)