Točence s olivovo-ančovičkovou pastou fotorecept

morenajea - fotkamorenajea, 9. februára 2017
Točence s olivovo-ančovičkovou pastou (fotorecept)
Foto: morenajea

K dobrému vínku...

20
porcií
20 minút
na 220 °C

Suroviny

2 bal
1 konzerva
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme: čierne olivy aj s trochou nálevu + ančovičky + nakrájanú paradajku + trochu olivového oleja. Poriadne rozmixujeme.

  2. 2

    Rozotrieme zmes po celej ploche na lístkové cesto.

    Točence s olivovo-ančovičkovou pastou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začneme rolovať z obidvoch strán...

    Točence s olivovo-ančovičkovou pastou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... až do stredu

    Točence s olivovo-ančovičkovou pastou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame na 1,5 cm hrubé pásiky. Dáme na plech vyložený papierom. Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre. Cca 20 minút na 220 °C

Diskusia k receptu

haji
Zajímavé a určo výborné, k vínku stvorené. Celkem výrazná náplň, pro milovníky oliv a ančoviček v krásném balení. Receptík se mi líbí, testovací vzoreček i s tekutým doprovodem by mi naladil veselou notečku.
kakaova
Plnka mi pripomína tapenadu...takže to musí byť super.
afataga
to fakt musi byt super, podla mna by tam viac pasovali susene paradajky ako cerstve, co povies?
morenajea
@Afataga určite aj so sušenými by sa dalo experimentovať. Chcela som ale pridať niečo čerstvé a šťavnaté, aby nemuselo ísť do plnky príliš veľa oleja.
afataga
@Morenajea (9.2.2017 11:54)

podla mna je tam oleja dost, ved aj olivy obsahuju olej, aj sardely su v oleji a nakoniec aj tie susene paradajky