Tiramisu
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30-40 minút príprava |
Postup- Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme
hustú penu. Potom pomaly
primiešame mascarpone
a dôkladne miešame, až kým
nevznikne hladký krém. Na dno
pripravenej nádoby (asi 30 x
30 x 10 cm) poukladáme tesne
vedľa seba vrstvu piškót, ktoré
sme predtým na 2 sekundy
namočili do silnej horúcej kávy
zmiešanej s amarettom.
- Na piškóty rozotrieme
polovicu krému. Rozložíme
druhú vrstvu piškót, rozotrieme
na ne druhú polovicu krému,
uhladíme a niekoľkokrát zľahka
udrieme nádobou o kuchynskú
dosku, aby sa krém dostal
rovnomerne medzi vrstvy piškót.
- Tiramisu dáme na noc
vychladiť do chladničky. Povrch
stuhnutého tiramisu posypeme
kakaom a nakrájame na porcie.
- Tipy: Tiramisu možno
pripraviť aj ako rýchly dezert.
Do zmrzlinových pohárov
alebo misiek navrstvíme
všetky suroviny a chladíme
30 minút. Kakao možno
zmiešať s pomletou kávou
alebo dochutiť hoblinkami extra
horkej čokolády.
|