Tiramisu v roláde
Autor receptu: spydigy
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Cesto: Šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny. Pridáme vanilku, kôru, múku a nakoniec bielka vyšľahané na sneh. Vymiešame do hladkého cesto a nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 10-15 minút pri 200 °C.
- Krém: Vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny, pridáme mascarpone. Primiešame sneh z bielka.
- Sirup: Zohrajeme vodu s cukrom, kým sa cukor neroztopí. Keď začne vrieť, pridáme kávu a necháme povariť asi 5 minút.
- Keď bude cesto upečené, vyklopíme ho na vlhkú utierku, odstránime papier. Vrch pokropíme kávovým sirupom a natrieme 3/4 krému. Zrolujeme za pomoci utierky a necháme zrolované a zabalené v utierke pár minút.
Potom vrch potrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom. Dáme do chladničky.
|