Tiramisu v roláde

Autor receptu: spydigy

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny. Pridáme vanilku, kôru, múku a nakoniec bielka vyšľahané na sneh. Vymiešame do hladkého cesto a nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 10-15 minút pri 200 °C.
  2. Krém: Vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny, pridáme mascarpone. Primiešame sneh z bielka.
  3. Sirup: Zohrajeme vodu s cukrom, kým sa cukor neroztopí. Keď začne vrieť, pridáme kávu a necháme povariť asi 5 minút.
  4. Keď bude cesto upečené, vyklopíme ho na vlhkú utierku, odstránime papier. Vrch pokropíme kávovým sirupom a natrieme 3/4 krému. Zrolujeme za pomoci utierky a necháme zrolované a zabalené v utierke pár minút. Potom vrch potrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom. Dáme do chladničky.