Tiramisu
Tiramisu trochu inak
Autor receptu: redakcia
Postup- Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Keď sú napučané, vodu vytlačíme a želatínu necháme rozpustiť v mikrovlnnej rúre – asi 30 sekúnd. Do rozpustenej želatíny pridáme trochu smotany a dobre zmiešame. Zmes nesmie byť horúca, ale ani studená a nesmú v nej byť hrčky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a za stáleho šľahania do nej pridávame želatínovú zmes. Odložíme bokom.
- Vymiešame mascarpone, žĺtky, cukor a kávové
mlieko. Túto zmes opatrne krátko ručne (nie
mixérom) zmiešame so šľahačkou. Naplníme
ňou do polovice pripravené poháre.
- Uvaríme silnú kávu a do nej namočíme nalámané dlhé alebo okrúhle cukrárske piškóty. Do kávy môžeme pridať aj amaretto, prípadne mandľovú esenciu či sirup. Nasiaknuté piškóty dáme na krém v pohári a zakryjeme druhou polovicou krému.
Ozdobíme šľahačkou.
|