Tiramisu

Tiramisu trochu inak

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Keď sú napučané, vodu vytlačíme a želatínu necháme rozpustiť v mikrovlnnej rúre – asi 30 sekúnd. Do rozpustenej želatíny pridáme trochu smotany a dobre zmiešame. Zmes nesmie byť horúca, ale ani studená a nesmú v nej byť hrčky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a za stáleho šľahania do nej pridávame želatínovú zmes. Odložíme bokom.
  2. Vymiešame mascarpone, žĺtky, cukor a kávové mlieko. Túto zmes opatrne krátko ručne (nie mixérom) zmiešame so šľahačkou. Naplníme ňou do polovice pripravené poháre.
  3. Uvaríme silnú kávu a do nej namočíme nalámané dlhé alebo okrúhle cukrárske piškóty. Do kávy môžeme pridať aj amaretto, prípadne mandľovú esenciu či sirup. Nasiaknuté piškóty dáme na krém v pohári a zakryjeme druhou polovicou krému. Ozdobíme šľahačkou.