Tiramisu
Tiramisu torta
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
15 minút na 200 °C |
Postup- Korpus. Vajíčka oddelíme. Bielky
vyšľaháme na sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom a potom
zmiešame so snehom. Pridáme múku s práškom
do pečiva, dobre zmiešame. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov. Kontrolujeme špajdľou.
- Krém: Vyšľaháme mascarpone so smotanou
a s obidvoma cukrami.
- Pripravíme kávu a upečený piškótový korpus ňou popolievame. Natrieme naň časť krému, dlhé
piškóty namočíme tiež do kávy a vtlačíme do krému.
Zvyšok krému dáme do zdobiaceho vrecka a navrch piškót vytláčame kôpky. Zvyšným krémom môžeme natrieť boky torty.
Hotovú tortu posypeme cez sitko kakaom.
|