Tiramisu

Tiramisu torta

Autor receptu: redakcia

12
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus. Vajíčka oddelíme. Bielky vyšľaháme na sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom a potom zmiešame so snehom. Pridáme múku s práškom do pečiva, dobre zmiešame. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov. Kontrolujeme špajdľou.
  2. Krém: Vyšľaháme mascarpone so smotanou a s obidvoma cukrami.
  3. Pripravíme kávu a upečený piškótový korpus ňou popolievame. Natrieme naň časť krému, dlhé piškóty namočíme tiež do kávy a vtlačíme do krému. Zvyšok krému dáme do zdobiaceho vrecka a navrch piškót vytláčame kôpky. Zvyšným krémom môžeme natrieť boky torty. Hotovú tortu posypeme cez sitko kakaom.