Terrine z údeného lososa (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Skvela vecicka vhodna nielen na velkonocne pohostenie. Porove listy nabuduce
nahradim tenuckymi platkami sunky, ale inak velmi chutna a efektna zalezitost.
12 porcií |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si obvarime por. Kedze potrebujeme vacsie platy poru ( na zabalenie terriny ), tak si mozete pomoct a obvarit por v plechu na pecnie.Pocas obvarania por otacame. Ked su listy makke odlozime bokom a nechame vychladnut.
- Lososa naskrabeme nozom na mensie kusky.
- Mensiu formu na biskupsky chlebik vylozime foliou, potom listami uvareneho poru tak, aby precnievali kraje.
- Zelatinu namocime do studenej vody.
- Lososa utlacime do formy.
- Krem Philadelphia vymiesame so smotanou. Osolime, okorenime. Zelatinove platy vyzmykame a dame do uhorkoveho nalevu ( pripadne do vody), ktory zahrejeme na teplo, nie na horuco. Miesame, kym sa zelatinove platky neroztopia. Trosku z kremu rozslahame v rozpustenej zelatine a pomaly za staleho slahania vmiesame do kremu.
- Cast kremu nanesieme na vrstvu udeneho lososa. Potom striedavo poukladame olivy. Pomedzi to dame na mensie kusky nakrajanu nakladanu kapiu. Dame opat vrstvu kremu.
- Ulozime vrstvu tenuckych platkov cerstvych uhoriek.Opat vrstva kremu, vrstva oliv s kapiou a nakoniec krem.
- Zakryjeme listami porou, foliou a ulozime do chladnicky minimalne na tri hodiny, najlepsie na celu noc.
- Aj ked mam velmi rada por, tak rozhodne nabuduce miesto poru pouzijem tenke platky sunky. Zbytok poru som pouzila na salat. Je to kyselkavej chuti, ( olivy su tiez kyselkave aj cervena kapia), tak kludne uhorkovu stavu mozete nahradit vodou alebo riedit uhorkovu stavu 1:1. Je uz na vas ako sa rozhodnete.
- Narezeme na platky a podavame s pecivom, chlebom. Prajem dobru chut!