Terinka s marinovanými slivkami
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia pomelieme najemno, pridáme soľ, karí korenie a časť smotany. Ponorným
mixérom vyšľaháme na jemnú hmotu, počas šľahania pridávame zvyšnú smotanu.
- Slivky namočíme do červeného vína (najlepšie 24 hodín vopred). Vhodnú formu (najlepšia je trojuholníková) vyložíme potravinárskou fóliou. Obidve strany trojuholníka natrieme tenkou vrstvou mäsovej hmoty, na ktorú ukladáme plátky morských rias a znovu potrieme tenkou vrstvou hmoty. Do stredu dáme marinované slivky a na ne opäť vrstvíme riasy a mäsovú hmotu.
- Všetko zabalíme do potravinárskej fólie a varíme pri 80 oC.
|