Terina foie gras

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
60 minút
na 75-90 °C

Postup

  1. Z kačacej pečene odstránime žilky, no snažíme sa ju nechať v čo najväčších kusoch. Spracovanú pečeň namočíme do mlieka a necháme odstáť približne pol dňa. Po odstátí pečeň vyberieme z mlieka, zľahka osušíme, rozložíme na plech a pridáme soľ, maldon, korenie, cukor a pokropíme brandy.
  2. Zľahka poprehadzujeme a necháme odstáť jeden deň. Po odstátí pečeň natlačíme do sterilizačných pohárov a následne v sterilizačnom hrnci sterilizujeme 45 minút pri 75 stupňoch Celzia a 15 minút pri 90 stupňoch Celzia.
  3. Sterilizovanú pečeň necháme vychladnúť, potom zalejeme asi 0,5 cm vrstvou kačacej masti a opäť necháme vychladnúť. Podávame s brusnicovým kompótom, opečeným toastom alebo brioškou, prípadne s jablkovým čatní.
  4. Náš tip: Z kačacej pečene dôkladne poodstraňujeme žilky, lebo spôsobujú horkosť. Pritom sa snažíme pečeň zachovať v čo najväčších kusoch.