Teplá pomazánka z baklažánov

Autor receptu: starka

Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná nielen ako teplá chuťovka, ale aj z chladničky na ochutenie chlebíkov na raňajky a desiatu

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Baklažánu odrežeme stopku a prekrojíme na polovicu. Papriku očistíme od semien . Poukladáme do pekáča a upečieme. Pred koncom pečenia pridáme strúčiky cesnaku - nešúpané. Keď celá kuchyňa vonia a paprika má čierne puchiere vyberieme z rúry. Prikryjeme a necháme zapariť.
  2. Ešte horúcu zeleninu očistíme od šupiek ( baklažán, papriku aj cesnak), pokrájame na kúsky a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme olej a ocot, osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s hriankami alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.