Teplá pomazánka z baklažánov
Autor receptu: starka
Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná nielen ako teplá chuťovka, ale aj z chladničky na ochutenie chlebíkov na raňajky a desiatu
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažánu odrežeme stopku a prekrojíme na polovicu. Papriku očistíme od semien .
Poukladáme do pekáča a upečieme. Pred koncom pečenia pridáme strúčiky cesnaku - nešúpané. Keď celá kuchyňa vonia a paprika má čierne puchiere vyberieme z rúry.
Prikryjeme a necháme zapariť.
- Ešte horúcu zeleninu očistíme od šupiek ( baklažán, papriku aj cesnak), pokrájame na kúsky a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme olej a ocot, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podávame s hriankami alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.