Temešvárske bravčové kotlety
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Kotlety na okrajoch narežeme a rozklepeme. Mäso posolíme, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na tuku.
Vyberieme a na zvyšku masti speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Pridáme mletú papriku, zamiešame a podlejeme. Zemiaky nakrájame na plátky, ktoré prepolíme na polmesiačiky.
- Pridáme ich k cibuli a dusíme za mierneho podlievania. Keď sa dusia asi 10 minút, preložíme ich na jednu stranu
pekáča, na druhú dáme kotlety a na voľné miesto na rezance nakrájané papriky a na kolieska nakrájanú paradajku. Prelejeme smotanou a v rúre ešte spolu dusíme 25 minút. Smotana sa má trocha vydusiť.
- Podávame so zemiakmi a so smotanou.
|