Teľacina na provensálsky spôsob

Autor receptu: dindi22

Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra", niečo, čo sa nevarí každý deň. I keď ešte nepatrím medzi super kuchárky/ov, tento recept som zvládla ľavou-zadnou. Priateľovi zrejme chutilo, kedže ostal so mnou až doteraz:-)

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozpálenom oleji speníme dosklenita nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme provensálske korenie, a na menšie kocky pokrájané teľacie mäso. A opečieme.
  2. Po opečení mäsa, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, bobkový list, nadrobno nakrájané papriky a kolieska paradajky. Na koniec zalejeme bielym vínom, trochou vody a pomaly dusíme v uzavretom hrnci cca 1 hodinu, resp. kým mäso nezmäkne.
  3. Podávame s cestovinami alebo ryžou. Ozdobíme plátkom uhorky.