Teľacina na provensálsky spôsob
Autor receptu: dindi22
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra", niečo, čo sa nevarí každý deň.
I keď ešte nepatrím medzi super kuchárky/ov, tento recept som zvládla ľavou-zadnou.
Priateľovi zrejme chutilo, kedže ostal so mnou až doteraz:-)
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozpálenom oleji speníme dosklenita nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme provensálske korenie, a na menšie kocky pokrájané teľacie mäso.
A opečieme.
- Po opečení mäsa, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, bobkový list, nadrobno nakrájané papriky a kolieska paradajky.
Na koniec zalejeme bielym vínom, trochou vody a pomaly dusíme v uzavretom hrnci cca 1 hodinu, resp. kým mäso nezmäkne.
- Podávame s cestovinami alebo ryžou. Ozdobíme plátkom uhorky.