Teľacie fašírky s rozmarínom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm. Z nej vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré potom vyprážame v oleji. Hrušky pokrájame na tenké plátky s hrúbkou 2 mm.
  2. Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky a prikryjeme druhým kolieskom z bryndze. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
  3. Bryndza je moderný syr so špecifickou chuťou a jemne pikantnou arómou, ktorá si zaslúži viac ako pár tradičných jedál. Vynikajúca je v kombinácii s bylinkami či ovocím.