Teľací steak s cviklou, pretláčané zemiaky
Autor receptu: redakcia
Postup- Steaky najlepšie deň vopred osolíme a posypeme bielym korením. Aj zemiaky uvaríme
najlepšie deň vopred a necháme v šupe vychladnúť.
- Tesne pred podávaním ošúpeme zemiaky a pretlačíme cez drôtenú mriežku (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Ošúpanú cviklu nakrájame na veľmi tenké plátky. Rozpálime dve panvice s trochou olivového oleja.
- V prvej panvici bez miešania pražíme zemiaky. Keď budú chrumkavé a hnedé, opatrne ich jedenkrát obrátime. Súčasne ugrilujeme v druhej panvici aj steaky. Ak majú byť steaky ružové, nerobíme ich dlhšie ako 3 minúty na každej strane.
- Pri podávaní vyložíme spodok taniera plátkami cvikly, položíme na ne horúci steak a na bok pridáme zemiaky.
|