Teľací steak s cviklou, pretláčané zemiaky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Steaky najlepšie deň vopred osolíme a posypeme bielym korením. Aj zemiaky uvaríme najlepšie deň vopred a necháme v šupe vychladnúť.
  2. Tesne pred podávaním ošúpeme zemiaky a pretlačíme cez drôtenú mriežku (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Ošúpanú cviklu nakrájame na veľmi tenké plátky. Rozpálime dve panvice s trochou olivového oleja.
  3. V prvej panvici bez miešania pražíme zemiaky. Keď budú chrumkavé a hnedé, opatrne ich jedenkrát obrátime. Súčasne ugrilujeme v druhej panvici aj steaky. Ak majú byť steaky ružové, nerobíme ich dlhšie ako 3 minúty na každej strane.
  4. Pri podávaní vyložíme spodok taniera plátkami cvikly, položíme na ne horúci steak a na bok pridáme zemiaky.