Foto: lucina2222
Čo s obrovskou tekvicou? Tekvicový týždeň môže začať :) A tento vynikajúci prívarok som si nemohla nechať len tak ujsť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, postrúhame na hrubšom strúhadle a popražíme na oleji. Osolíme nech pustí šťavu a dusíme asi 15 minút ( ja prívarok nemixujem, radšej nechám tekvicu rozvariť). Keď je tekvička skoro mäkká, dochutíme ju koreninami, chvíľku ešte povaríme.
- 2
Do pohára vylejeme smotanu na varenie, prisypeme cca. 1 PL múky a rozhabarkujeme, aby neostali hrudky. Prívarok postupne zahustíme, necháme prevrieť ešte 10 minút, (aby nebolo cítiť múku) a odstavíme. Nakoniec dochutíme octom a cukrom. S cukrom opatrne pretože tekvička je sama o sebe dosť sladká, preto radšej najprv pridáme ocot.
- 3
Ja som si navrch upiekla volské oko s plátkom slaninky a zajedala mäkkým chlebom. dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu