Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom

Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012 9:58
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekomFoto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme kôrku, tekvicu orestujeme na cibuľke, pridáme soľ, korenie a cesnak.

  2. 2

    Prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Potom zmes rozmixujeme a podávame. Na tanier pridáme opečené kuracie filetky, zalejeme speneným mliekom, pokvapkáme olivovým olejom a prizdobíme pažítkou.

  3. 3

    Polievku možno dochutiť opraženými tekvicovými jadierkami a pokvapkať tekvicovým olejom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist