Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

lunter - fotkalunter, 3. novembra 2018. Komerčný recept.
Tekvicový koláč
Foto: Lunter
6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

90 g
90 g
1 - 3 PL
250 g (hokkaido)
1 bal.
100 ml (alebo sójové)
2 ČL
2 ks
štipka
1/2 ČL
150 g
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme a tekvicu roztlačíme tyčovým mixérom na pyré. Ak sme robili pyré z celej tekvice, odvážime si 250 g, zvyšok môžeme zamraziť na ďalšie použitie.

  2. 2

    Ovsené vločky dáme do kuchynského robota spolu s datľami a kokosovým olejom. Mixujeme, kým nevznikne lepkavá hmota s konzistenciou mokrého piesku. Zmes dáme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie, zatlačíme a dáme zatiaľ do chladničky.

  3. 3

    Tofu nakrájame na kocky a rozmixujeme s mliekom dohladka. Postupne pridávame pyré, cukor, koreniny a premiešame. Potom zmes nalejeme na vychladnutý korpus. Pečieme pri 175 °C približne 30 minút.

  4. 4

    Upečený koláč necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobíme pekanovými orechmi a podávame.

Diskusia k receptu

motyka
Čo všetko ľudia nevymyslia. Mala by som vyskúšať. Neterka nedáva deťom nič "klasicky sladké". Toto by snáď mohli. Ukladám KK. Ďakujem za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia