Tekvicový koláč
Foto: Lunter
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
90 g |
|
90 g |
|
1 - 3 PL |
|
250 g (hokkaido) |
|
1 bal. |
|
100 ml (alebo sójové) |
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
150 g |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme a tekvicu roztlačíme tyčovým mixérom na pyré. Ak sme robili pyré z celej tekvice, odvážime si 250 g, zvyšok môžeme zamraziť na ďalšie použitie.
- 2
Ovsené vločky dáme do kuchynského robota spolu s datľami a kokosovým olejom. Mixujeme, kým nevznikne lepkavá hmota s konzistenciou mokrého piesku. Zmes dáme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie, zatlačíme a dáme zatiaľ do chladničky.
- 3
Tofu nakrájame na kocky a rozmixujeme s mliekom dohladka. Postupne pridávame pyré, cukor, koreniny a premiešame. Potom zmes nalejeme na vychladnutý korpus. Pečieme pri 175 °C približne 30 minút.
- 4
Upečený koláč necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobíme pekanovými orechmi a podávame.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu