Tekvicovo-karamelová torta

Autor receptu: redakcia

14
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Najprv pripravíme tekvicové pyré tak, že tekvicu Hokkaido alebo tekvicu na pečenie očistíme, pokrájame na kocky a dusíme v hrnci za občasného podlievania vodou asi 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu.
  2. Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty. Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom 26 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút.
  3. Hotové korpusy necháme vychladnúť na mriežke a vychladnuté naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že vyšľaháme maslo s karamelovým salkom. Všetok krém dáme medzi dva korpusy a dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky. Hotovú stuhnutú tortu posypeme práškovým cukrom.