Tekvicovo-karamelová torta
Autor receptu: redakcia
14 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup- Najprv pripravíme tekvicové pyré tak, že tekvicu
Hokkaido alebo tekvicu na pečenie očistíme,
pokrájame na kocky a dusíme v hrnci za občasného
podlievania vodou asi 30 minút domäkka.
Necháme vychladnúť a ponorným mixérom rozmixujeme
na hladkú kašu.
- Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky
ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame
a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty.
Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom
26 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút.
- Hotové korpusy necháme vychladnúť na
mriežke a vychladnuté naplníme krémom, ktorý
pripravíme tak, že vyšľaháme maslo s karamelovým
salkom. Všetok krém dáme medzi dva korpusy
a dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky.
Hotovú stuhnutú tortu posypeme práškovým
cukrom.
|