Tekvicové semienka s vínom
Autor receptu: marianna76
Tieto fotky mám asi týždeň už prichystané.... a teraz keď tu je diskusia o nich - tak som ich pridala
10 minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup
- Môj muž bol z tohto ,,jedla,, tak potešený ...
Deti vydlabali dyne s bezšupkovými jadierkami. Jadierka som popremývala, dala na pekáč, posypala soľou, tak od oka, aby to mužovi chutilo - mne stačia bez soli,lebo mi tak viac chutia - vyniká ich pravá chuť. /aspoň pre mňa/.
Rúru som vyhriala na 100 stupňov a vložila pekáč, aj skôr sa tam môže dať. Občas som premiešavala varechou, aby sa rovnomerne sušili.
Po vychladnutí som ich uložila do pohára a zatvorila.
Takto si manžel pochutnával, že super k vínu - paráda.
- Z tekvíc deti mali radosti... tvorili a tvorili ...
- uvádzam len orientačný čas sušenia semienok, ja som pridávala aj surové, tak neviem koľko presne by to trvalo