Tekvicové hranolky Hokkaido-diétne

Autor receptu: danica12

Toto jedlo je výnimočné svojou zdravou hodnotou a výbornou veľmi podobnou chuťou ako zemiaky. Hranolčeky sú pripravované diétnym spôsobom.

15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Najskôr je potrebné si tekvicu dobre umyť, rozkrojiť, vybrať dužinu a semiačka preč. Krájanie je trošku náročné, tekvica je tvrdšia. Kto chce, nemusí tekvicu šúpať, ja som ju ale ošúpala.
  2. Dáme vyhriať rúru na 220 stupňov, a tekvicu nakrájame na hranolčeky. Tie postupne poukladáme na plech potretý s olivovým olejom extra panenským. Okoreníme čiernym korením.
  3. Dáme piecť na 20 minút, keď vidíme že hranolky sú už pekne opečené (trošku tmavšie), posolíme, podávame buď ako prílohu alebo samotne napríklad aj s kečupom.