Tekvicové hranolky Hokkaido-diétne
Autor receptu: danica12
Toto jedlo je výnimočné svojou zdravou hodnotou a výbornou veľmi podobnou chuťou ako zemiaky. Hranolčeky sú pripravované diétnym spôsobom.
15 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Najskôr je potrebné si tekvicu dobre umyť, rozkrojiť, vybrať dužinu a semiačka preč. Krájanie je trošku náročné, tekvica je tvrdšia. Kto chce, nemusí tekvicu šúpať, ja som ju ale ošúpala.
- Dáme vyhriať rúru na 220 stupňov, a tekvicu nakrájame na hranolčeky. Tie postupne poukladáme na plech potretý s olivovým olejom extra panenským. Okoreníme čiernym korením.
- Dáme piecť na 20 minút, keď vidíme že hranolky sú už pekne opečené (trošku tmavšie), posolíme, podávame buď ako prílohu alebo samotne napríklad aj s kečupom.