Foto: ziziak
Recept som našiel a trochu zmenil podľa svojej chuti. Polievku robím iba cez sezónu pokiaľ je dobré dostať čerstvú tekvicu. Je veľmi zdravá.
porcií
príprava
Postup
-
1
Tekvicu narežeme na mesiačiky, vyberieme jadierka a dáme piecť do rúry na maximálnu teplotu až pokiaľ nezmäkne. Piecť sa necháva aj so šupkou nebojte sa ona zmäkne a je v nej veľa vitamínov. Zatiaľ si nasekáme cibuľu na kocky a na tekvicovom oleji ju orestujeme. Neskôr pridáme čierne korenie, pretlačený cesnak, červenú mletú papriku a soľ. Ak máme základ hotový a tekvica už zmäkla, môžeme ju zmiešať a zaliať vývarom. Varíme 10 minút. Potom prídáme mlieko, citrónovú štavu a ponorným mixérom premiešame na krém. Podľa chuti dochutíme soľou alebo korením.
- 2
Jadierka ktoré sme vybrali z tekvice sa daju veľmi chutne spraviť na panvici. Olivový olej na pancivu a pomaličky pražíme. Dá sa s tým pekne dekorovať a taktiež sú chutné a prospešné pre trávanie. Osobne si dávam do polievky aj med a sušené rajčiny :) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu