Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami

Autor receptu: nikitka1996

Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre dospelého človeka, ale najmä deti vo vývine.

4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tekvicu hokaido nemusíme šúpať, stačí očistiť ju kefkou.Odstráňte časť dužiny obsahujúcu semienka, nakrájajte tekvicu na polmesiačiky, ľahko osoľte a zmiešajte s trochou oleja. Dajte na papier na pečenie a pečte cca 40 minút na 180 stupňov C.
  2. Tekvicové a slnečnicové semienka krátko opražte na sucho na panvici.
  3. Vychladnutú tekvicu rozmixujte do jemna, pridajte zvyšné suroviny a dôkladne premiešajte.