Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Autor receptu: nikitka1996
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre
dospelého človeka, ale najmä deti vo vývine.
4 porcie |
35 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu hokaido nemusíme šúpať, stačí očistiť ju kefkou.Odstráňte časť dužiny obsahujúcu semienka, nakrájajte tekvicu na polmesiačiky, ľahko osoľte a zmiešajte s trochou oleja. Dajte na papier na pečenie a pečte cca 40 minút na 180 stupňov C.
- Tekvicové a slnečnicové semienka krátko opražte na sucho na panvici.
- Vychladnutú tekvicu rozmixujte do jemna, pridajte zvyšné suroviny a dôkladne premiešajte.