Tatarákový závin

Autor receptu: martina34

10
porcií
180 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu si nakrájame na drobno, pridáme k mäsu a premiešame. Pridáme posekaný cesnak, žĺtky, kečup, horčicu, koreniny, sójovú omáčku, soľ a mletú červenú papriku. Celú zmes poriadne premiešame a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mäsovú zmes si vyberieme z chladničky, premiešame a rozotrieme na cesto. Cesto postupne zrolujeme do závinu a uložíme na olejom vymastený pekáč, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia. Pečieme 40-45 minút. Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom.