Taštičky z lístkového cesta plnené šampiňónmi a zemiakmi
Foto: jenny4
Mali sme doma lístkové cesto, tak som skúsila experimentovať a vyšlo to :)
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme trochu vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Šampiňóny ošúpeme, pokrájame na mesiačiky (a tie ešte prekrojíme na polovicu) a udusíme na troche oleja do mäkka. V miske zmiešame zemiaky, šampiňóny a dochutíme soľou a vegetou.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a rozkrojíme ho na štvorce. Do stredu každého štvorca dáme zmes zemiakov a šampiňónov. Konce cesta spojíme nad zmesou a prstami spojíme aj okraje, takže nám vznikne uzavretá taštička. Na plech dáme papier na pečenie a každú taštičku potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 175 stupňoch cca 40 minút do zlata. Podávame so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu