Tandoori kura
Autor receptu: elantra
Nakladala som encián a inšpirovaná verziou
@enerrgizera
som použila zmes korenia Tandoori Masala. V chladničke bolo kúpené kura na víkend, a
keď už bolo aj korenie vybraté, okúpala som kuriatko v jogurtovo-koreninovej zmesi. Ak
ešte nemáte Tandoori Masala v koreničke, šup-šup
ho kúpiť, jeho exotická chuť je skvelým oživením grilovaného mäsa či pečeného kuraťa
- ako v našom prípade.
20 + marinovanie minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Marináda je vhodná nielen na kura, môžete ňou natrieť i jahňacinu, či hovädzie. My sme si kura piekli v rúre. Opláchla som ho pod vodou, usušila utierkou a stiahla z kože.
- Ponatierame zmes oleja, jogurtu a korenia na celé kura, prípadne vymáčame kusy mäsa v marináde.
- Mäso vložíme do sáčku a marinujeme 2-24 hodín.
- Voňavé namarinované mäsko ugrilujeme alebo upečieme v rúre -piekla som približne 75 minút prikryté, ku koncu som ho na niekoľko minút nechala pripiecť. Podávame s ryžou či šalátom.