Tandoori kura

Autor receptu: elantra

Nakladala som encián a inšpirovaná verziou @enerrgizera som použila zmes korenia Tandoori Masala. V chladničke bolo kúpené kura na víkend, a keď už bolo aj korenie vybraté, okúpala som kuriatko v jogurtovo-koreninovej zmesi. Ak ešte nemáte Tandoori Masala v koreničke, šup-šup ho kúpiť, jeho exotická chuť je skvelým oživením grilovaného mäsa či pečeného kuraťa - ako v našom prípade.

20 + marinovanie minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Marináda je vhodná nielen na kura, môžete ňou natrieť i jahňacinu, či hovädzie. My sme si kura piekli v rúre. Opláchla som ho pod vodou, usušila utierkou a stiahla z kože.
  2. Ponatierame zmes oleja, jogurtu a korenia na celé kura, prípadne vymáčame kusy mäsa v marináde.
  3. Mäso vložíme do sáčku a marinujeme 2-24 hodín.
  4. Voňavé namarinované mäsko ugrilujeme alebo upečieme v rúre -piekla som približne 75 minút prikryté, ku koncu som ho na niekoľko minút nechala pripiecť. Podávame s ryžou či šalátom.