Taliansky špenátový koláč (fotorecept)
Autor receptu: daisy
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup- Potrebujeme:
- Najprv si dáme variť ryžu, ktorú jemne osolíme. Špenát si necháme rozmraziť.
Umytý pór nakrájame na menšie kúsky.
- Na menšej panvici si ohrejeme olivový olej a pridáme pór, jemne o osolíme a opražíme kým nezmakne.
- Nastrúhame parmezán syr.
- Zmiešame ryžu, pór, špenát, vajcia, parmezán syr, majoránku, soľ a korenie v stredne veľkej miske.
- Predhrejeme rúru na 190°C. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča (alebo jánskeho skla - stredne veľké) vysypeme dobre premiešanú zmes.
- Posypeme troškou nastrúhaného parmezánu a dáme zapiecť na 25 min.
- Dobrú chuť!
|