Taliansky špenátový koláč (fotorecept)

Autor receptu: daisy

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Najprv si dáme variť ryžu, ktorú jemne osolíme. Špenát si necháme rozmraziť. Umytý pór nakrájame na menšie kúsky.
  3. Na menšej panvici si ohrejeme olivový olej a pridáme pór, jemne o osolíme a opražíme kým nezmakne.
  4. Nastrúhame parmezán syr.
  5. Zmiešame ryžu, pór, špenát, vajcia, parmezán syr, majoránku, soľ a korenie v stredne veľkej miske.
  6. Predhrejeme rúru na 190°C. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča (alebo jánskeho skla - stredne veľké) vysypeme dobre premiešanú zmes.
  7. Posypeme troškou nastrúhaného parmezánu a dáme zapiecť na 25 min.
  8. Dobrú chuť!