Talianska zeleninová polievka

lair - fotkalair, 18. januára 2011
Talianska zeleninová polievka
Foto: lair

Ahojte. Som tu nový, teda čítam tieto recepty, v tom nie som nový, ale som čerstvo zaregistrovaný. Žijem a pracujem v Anglicku ako žeriavnik. Zobraziť celý popisAhojte. Som tu nový, teda čítam tieto recepty, v tom nie som nový, ale som čerstvo zaregistrovaný. Žijem a pracujem v Anglicku ako žeriavnik. Pracujem v Londýne, ale žijem na južnom pobreží. V sobotu a v nedeľu varím v jednom pube, na vidieku, je to vlastne uprostred ničoho. Ten pub nie je ani v meste, ani v dedine, iba niekoľko fárm je naokolo. Popri tradičnej anglickej strave varím aj niečo od nás, ( guláš, pečená kačica aj divá, nejaké rezne sem tam).

6
porcií
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 gramov
340 gramov
200 ml
5 strúčikov
1 pol. lyžica
1
20 gramov
50 gramov, podľa chuti
2 ks




Postup

  1. 1

    Stredne veľkú cibuľu nakrájame na kocky a popražíme. Pridáme červenú papriku a hneď Taliansku mrazenú zeleninovú zmes. (dostať ju iba v Lidl tak ako na Slovensku, aj v Anglicku). Pridáme mleté čierne korenie, roztlačený cesnak, oregáno, zeleninový bujón ( môže by aj slepačí, prípadne vegeta).Pridáme ešte konzervu posekaných paradajok a paradajkový pretlak, alebo štavu.

  2. 2

    Pridáme ešte horúcu vodu a varíme v prikrytom hrnci na malom plameni 30 -40 minút. Potom pridáme cestoviny, najlepšie malé ako tarhoňa. Ja iba polámem špagety na malé kúsky. Povarím ešte polievku asi 10 minút a keď sú cestoviny v nej uvarené, polievka je hotová.

  3. 3

    Pri podávaní polievky môžeme každému,ak to má rád, pridať strúhaný parmezán. Táto polievka nie je síce minestrone, ale chutí rovnako dobre

Diskusia k receptu

lair
V tom pube, kedže varím viac ako 6 porcií z tej polievky, tak používam 1 balík talianskej a 1 balík mexickej mrazenej zeleniny,ktorú kupujem v tom istom obchode. Jasné, že je potrebné zdvojnásobiť všetky indegriencie, ktoré som uviedol v pôvodnom recepte. Otázkou je, či aj naďalej môžeme volať tú polievku - talianskou...
lair
Už som varil viackrát aj minestrone z čerstvej zeleniny, ale polievka z mrazenej talianskej zmesi mala úplne takú istú chuť a samozrejme som ušetrili čas.
cinkla
Vitaj Lair, pekne, ze sa ides podelit so svojimi skusenostami. Ta polievka isto nahradi s kuskom chleba aj cely obed.....
marienka44
@Lair , na com si prazil cibulu? Na oleji, na masti ap.? Nie je uvedene v rozpise. :-) Cela polievka je bez mukovej zaprazky, co sa mi páči.
lair
Ahojte. Cibuľu pražím vždy na oleji, aj keď som čítal, že
z masti,ktorú dostať v supermarketoch už odfiltrujú škodlivé súčasti a je zdravšia ako kedysi. Kto
nemá rád červenú papriku, môže ju kľudne vynechať, ja ju tam dávam, zo zvyku? alebo kvôli farbe polievku, ona tam nehrá veľkú úlohu, lebo paradajková zložka dominuje.
lair
Ospravedlňujem sa za občasné chyby v texte. Používam totiž I - phone a ten "našepkáva" slová,
niekedy v nie vhodnom tvare a keď si to nevšimnem tak až keď to pošlem, sa chytám za hlavu. :-))
julica
@lair , nic v zlom ale v restauracii, kde varia z mrazenej zeleniny a pouzivaju bujon (to zistis po prvej lyzici) by som poriadne nahlas hundrala
dida99
myslím, že vo všetkých našich reštikách tak varia : -) výnimkou sú možno tie najdrahšie...
julica
@dida , nemyslim, ze vo vsetkych tak varia, ja do tych najdrahsich urcite nechodim a mrazene zeleniny v polievke jest odmietam
lair
Tak dnes som pripojil originál záber, ktorý som spravil dnes po dovarení polievky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia