Talianska zeleninová polievka

Autor receptu: lair

Ahojte. Som tu nový, teda čítam tieto recepty, v tom nie som nový, ale som čerstvo zaregistrovaný. Žijem a pracujem v Anglicku ako žeriavnik. Pracujem v Londýne, ale žijem na južnom pobreží. V sobotu a v nedeľu varím v jednom pube, na vidieku, je to vlastne uprostred ničoho. Ten pub nie je ani v meste, ani v dedine, iba niekoľko fárm je naokolo. Popri tradičnej anglickej strave varím aj niečo od nás, ( guláš, pečená kačica aj divá, nejaké rezne sem tam).

6
porcií
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Stredne veľkú cibuľu nakrájame na kocky a popražíme. Pridáme červenú papriku a hneď Taliansku mrazenú zeleninovú zmes. (dostať ju iba v Lidl tak ako na Slovensku, aj v Anglicku). Pridáme mleté čierne korenie, roztlačený cesnak, oregáno, zeleninový bujón ( môže by aj slepačí, prípadne vegeta).Pridáme ešte konzervu posekaných paradajok a paradajkový pretlak, alebo štavu.
  2. Pridáme ešte horúcu vodu a varíme v prikrytom hrnci na malom plameni 30 -40 minút. Potom pridáme cestoviny, najlepšie malé ako tarhoňa. Ja iba polámem špagety na malé kúsky. Povarím ešte polievku asi 10 minút a keď sú cestoviny v nej uvarené, polievka je hotová.
  3. Pri podávaní polievky môžeme každému,ak to má rád, pridať strúhaný parmezán. Táto polievka nie je síce minestrone, ale chutí rovnako dobre