Syrový blafák
Autor receptu: nikolalilith
O recepte som sa dozvedela z jednej relácie o varení. Keď som ho vyskúšala, môjmu mužovi veľmi chutil.
Tento recept varil pán Golonka. Nikdy by ma nenapadlo, že chlap bude vedieť uvariť takéto jedlo.
Je to jednoduché a chutné jedlo. Odporúčam vyskúšať.
4-8 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Jemne vyklepeme prsia, osolíme a okoreníme.
Vajíčka si vyšľaháme. Syr nasrúhame na jemno. Jednu tretinu pridáme do rozšľahaného vajíčka.
- Pripravené kuracie prsia obalíme vo vajíčku so syrom a na rýchlo opečieme na oleji z oboch strán. Medzi tým si pripravíme plech, ktorý vymastíme olejom a posypeme strúhankou.
- Opečené prsia poukladáme na pripravený plech. Zalejeme ich smotanou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňou. Asi tak 10 minút pred koncom vyberieme plech z rúry a prsia posypeme zvyšným strúhaným syrom.
Ako prílohu by som odporúčila ryžu alebo zemiakovú kašu.