Syrový blafák

Autor receptu: nikolalilith

O recepte som sa dozvedela z jednej relácie o varení. Keď som ho vyskúšala, môjmu mužovi veľmi chutil. Tento recept varil pán Golonka. Nikdy by ma nenapadlo, že chlap bude vedieť uvariť takéto jedlo. Je to jednoduché a chutné jedlo. Odporúčam vyskúšať.

4-8
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jemne vyklepeme prsia, osolíme a okoreníme. Vajíčka si vyšľaháme. Syr nasrúhame na jemno. Jednu tretinu pridáme do rozšľahaného vajíčka.
  2. Pripravené kuracie prsia obalíme vo vajíčku so syrom a na rýchlo opečieme na oleji z oboch strán. Medzi tým si pripravíme plech, ktorý vymastíme olejom a posypeme strúhankou.
  3. Opečené prsia poukladáme na pripravený plech. Zalejeme ich smotanou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňou. Asi tak 10 minút pred koncom vyberieme plech z rúry a prsia posypeme zvyšným strúhaným syrom. Ako prílohu by som odporúčila ryžu alebo zemiakovú kašu.