Syrovo-zemiaková kaša (fotorecept)

Autor receptu: aivil26

u nás je toto velmi oblibena príloha , povedala by som ze takéto zemiaky mame častejsie ako klasicke.... treba vyskusat ktorý syr je najlepsi lebo s kazdy su ine... ale ked najdete ten spravny... su fantasticke...

Postup

  1. zemiaky ošúpeme a uvarime.
  2. kým sa nám zemiaky uvaria nakrájame si syr na kocky. Najlepší je eidam taky co je polotvrdy.... nie makky lebo ten sa potom v kasi moc natahuje( aj ked moja dcera ma rada taky) a ten co je moc tvrdy zas v kasi nezmäkne. Preto je najlepší polotvrdy ten mierne zmakne ale stale je citit ako hrčka syru.
  3. Po uvareni zemiakov si z nich urobíme kasu... pridáme mlieko a nakoniec maslo. nakoniec vmiešame na kocky nakrájany syr. Najlepie su zemiaky este teple ale mozu sa jest aj studene ... aj ked nam uz take nikdy nezostanu :))..........