Syrové pečivo

marienka44 - fotkamarienka44, 30. decembra 2013

Pri listovaní starých časopisov som našla tento recept vo vlaňajšej silvestrovskej Báječnej Žene. Recept je všeobecne známy jednoduchým pomerom surovín. Dnes som ho upiekla k zajtrajšej oslave Silvestra 2013.

30 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

150 g
150 g
150 g (margarín)
1 ks
štipka bez fosfátov (vínny kameň)
podľa chuti
1 ks na potretie
Na posypanie:
 a pod.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo alebo palmarín, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom s vínnym kameňom, na jemno postrúhaný syr (oštiepok), žĺtok a soľ spracujeme na hladké cesto. Odložíme ho na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme nie veľmi na tenko, asi na 1,5 cm vysoko. Vykrojíme rôzne tvary a poukladáme na plech vyložený s pečiacim papierom. Tvary sa pečením zmenšia do šírky a narastú do výšky. Pred pečením sa doporučuje celý plech dať ešte do chladu.

  3. 3

    Tesne pred pečením povrch potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rôznymi semiačkami, posolíme. V mojom prípade sú to arašidové oriešky v strede a okolo sezam. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180-200 °C do ružova.

    Syrové pečivo - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Syry, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj mne sa paci tvoj receptik, veseleho Silvestra ti prajem, Marienka :-)