Syrove pagáčiky

sisinka131 - fotkasisinka131, 8. júna 2010

Tento recept mi dala švagrina pred 2 rokmi a je naozaj vynikajúci.

5plechov
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

700 g
500 g
4 ks
500 g
1 vrecko
1 téglik




Postup

  1. 1

    Všetko dobre spracovať, nechať postáť v ľadničke cca 30 min., vyvaľkať asi na 1 - 1,5cm, potrietˇvajíčkom, posypať mletou rascou /sezamom/, vykrajovať malým poharikom /priemer asi 2,5 - 3cm/ a upiecť na suchom plechu. Pagáčiky sú vynikajúce okamžite a fantastické po 3 týždňoch /ak Vám ostanú/ Dajú sa robiť aj z polovičnej dávky. Z cesta sa dajú robiť aj slané tyčinky

Diskusia k receptu

frezia68
Robievam ich aj ja a máš pravdu,že sú výborné.A pri každom rodinnom stretnuťí musia byť.
alexdidi
dobre to vyzerá...ukladám do KK, vyskúšam...1 téglik smotany je 250ml, predpokladám
sisinka131
Áno, 1=250ml šlahačky - je tam potrebná, aby tie pagáčiky boli stále chutné, kto ich raz urobí = bude stále a dajú sa aj zamraziť a pri nečakanej návšteve je po probléme...
klaura
tiež ich robievam ... čím menšie, tým lepšie ... len tá piplavá robota pri vykrajovaní ... :)
sisinka131
Ahoj Klaura
Ja mám poharik, ktorý sa do vnútra rozširuje, čiže sa mi to dobre vždy vyklopí, ale máš pravdu, je to zdĺhavé, ale oplatí sa, nie?
milamila
Tieto pagáčiky robievam aj ja, najmä pre ich trvácnosť a keď mám čas na piplanie sa s nimi , tak použijem na vykrajovanie ozdobné tvorítka, rôzne druhy a na tanieri vyzerajú úžasne.
helca103
jéééj na tento recept som už aj zabudla,dakujem za pripomenutie. Musím potvrdit sú to vynikajúce pagáčiky dobrý tip na vianočné pečenie. Pre istotu ukladam do KK :-)
babanka
sisinka vďaka za recept,ozaj dorý typ na vianočné pečenie
sisinka131
Nie je začo. S oškvarkovými pagáčmi môžem o 2-3 dni orechy rozbíjať, ale tieto sú čím staršie, tým lepšie
svetlana9
spomínam si, že moja pani svokra piekla takéto pagáčiky so smotanou, aké je to jednoduché a pritom vynikajúce. Na Slovensku máme veľa takýchto "šperkov" v gastronómii. @sisinka131 - si môj človek - xixixixi - ukladám do KK
sisinka131
Ďakujem pekne. Nemusia sa robiť z celej dávky, sestra robí len z polovičnej...
marika554
Robila som ich a veľmi chutili celej rodine .Sú naozaj skvelééééé.
stella33
Dnes ich idem znovu robiť, majú úspech -) ďakujem za recept.
sisinka131
Tak to sa teším, že chutia...Ak chceš, môžeš ich aj zamraziť, sú ako čerstvé a za chvíľku rozmrazené.
janalad
dakujem za recept. dnes som ich piekla z polovicnej daky, su mnamkoveeeee