Syrová roláda

Autor receptu: vanden

Veľmi dobrý silvestrovský recept, no určite ním nikto nepohrdne ani vo všedný deň. Je to recept od mojej starkej, ktorá ho vie urobiť fantasticky, no už ho teraz viem aj ja.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku, tak, že zmiešame nadrobno nakrájanú šunku a suchú salámu, pridáme približne štvrtinu masla, 2 trojuhoľníčkové syry najlepšie "Lunex", nakrájané 2 uvarené vajcia a nakrájanú cibuľku, prípadne pažítku alebo čokoľvek čo nájdeme v chladničke, ja som pridala napr. aj šalátovú uhorku. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.
  2. Do mikroténového vrecúška dáme syr eidam (pozor! musí byť v celku!) a zaviažeme. Dáme do vriacej vody na 15 minút. Zmäknutý syr vyberieme z vrecúška a rozválkame na obdĺžnik. Plnku poukladáme na rozválkaný syr a zabalíme do tvaru rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť.
  3. Nakrájame a podávame s pečivom.