Svokrine rezy Florida

henulka - fotkahenulka, 18. februára 2012
Svokrine rezy Florida
Foto: henulka

Na narodky musí byť a pred sviatkami tiež ;) Týchto receptov tu je, ale podľa svokry mi vyšiel najlepšie. Obrázok je ukážka z najväčšieho plechu Zobraziť celý popisNa narodky musí byť a pred sviatkami tiež ;) Týchto receptov tu je, ale podľa svokry mi vyšiel najlepšie. Obrázok je ukážka z najväčšieho plechu (preto tá vyššia piškóta), tam si pridávame o koľko vajíčok viac, napr. 10 vajíčok, 10 PL cukru, 10 PL múky a krém už z jedného litra mlieka. Tento recept je však na plech 28x38, ktorý nám bohato stačí a ešte aj porozdávam ;)

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO:
6 ks
6 PL
6 PL
1 ks
KRÉM:
7 dcl
2 ks
2 ks
170 g (cera)
100 g
OZDOBENIE:
5 dcl
3 PL
2 ks (nemusí byť)
Ostatné:
 kolieska




Postup

  1. 1

    Spravíme si krém. Uvaríme puding z mlieka, zlatých klasov, vanilkového cukru, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zatiaľ kým puding chladne, tak si z bielok vyšľaháme penu, zo žĺtok a cukru vyšľaháme peknú penovú konzistenciu, pridáme múku s PDP a vmiešame penu z bielkov, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme od závislosti rúry pri 180 cc 15-20 min.

  3. 3

    Kým sa nám pečie, tak zmäknuté maslo/ceru zmixujeme s práškovým cukrom a pomaly jemne primixujeme do uvareného vychladnutého krému aby neboli hrudky.

  4. 4

    Vychladnutý korpus natrieme džemom, porozhadzujeme na drobno nakrájaný ananás, dáme naň krém, dozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

evitaa11
ja ho robim aj tak,ze ho naplnim naopak,najskorej dam krem,na to ananas a na to zelatinu zo stavy z ananasu.
hubata
I tak še dá i tak še dá (dobre to povedala záhoráčka po východniarsky?). Tuším bez želatíny je taký slávnostnejší aj keď v brušku sa to i tak pomieša. Ale peknučký je i tento a istotne aj vynikajúci.
marianne69
jeden z mojich najoblubenejsich studentskych zakuskov,boli nakrajane ako torta na trojuholniky a obalene v papieriku,normalne citim tu chut
1x dandy
likalu
Presne takto som ich robila ako píše "marianne69" vždy nakrájala ako tortové rezy, obalila papierikom, keď že moje deti ich zbožňovali, vždy som nezabudla povedať, "papier zjesť a zbytok zahodiť". Vždy bola veľká sranda.
Henulka, vďaka, že si mi pripomenula.
jazavka
mňam, hneď by som si dala...vyzerá krásne...
henulka
mata3636 a maladada tiež väčšinou dávam všade maslo, dokonca aj keď je v recepte olej :-D a nevadí to koláčiku či zákuskom.. a keďže som vtedy zabudla doplniť zásoby masla, bola dobrá aj hélia, vraj odborník na krémy... (nie cera, ospravedlňujem a opravím) ale väčšinou ostávam verná maslu... dobrá je i zámena ovocia a pudingov, skúšané jahody s malinovým pudingom..
myalab
cera je stuzeny pokrmovy tuk, nevhodny do kremov, iste @Henulka myslela heru, heliu... No ja urcite len maslo :) Inak super receptik :)
likalu
Pri mojom predošlom komentári som zabudla spomenuť, že to určite nebude Cera. Ale už ste to rozobrali ako čítam. Ja používam Palmarín alebo Heru.