Foto: henulka
Na narodky musí byť a pred sviatkami tiež ;) Týchto receptov tu je, ale podľa svokry mi vyšiel najlepšie. Obrázok je ukážka z najväčšieho plechu Zobraziť celý popisNa narodky musí byť a pred sviatkami tiež ;) Týchto receptov tu je, ale podľa svokry mi vyšiel najlepšie. Obrázok je ukážka z najväčšieho plechu (preto tá vyššia piškóta), tam si pridávame o koľko vajíčok viac, napr. 10 vajíčok, 10 PL cukru, 10 PL múky a krém už z jedného litra mlieka. Tento recept je však na plech 28x38, ktorý nám bohato stačí a ešte aj porozdávam ;)
príprava
na 180 °C
Suroviny
CESTO: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
KRÉM: | |
7 dcl |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
170 g (cera) |
|
100 g |
|
OZDOBENIE: | |
5 dcl |
|
3 PL |
|
2 ks (nemusí byť) |
|
|
|
Ostatné: | |
|
|
kolieska |
|
Postup
-
1
Spravíme si krém. Uvaríme puding z mlieka, zlatých klasov, vanilkového cukru, necháme vychladnúť.
- 2
Zatiaľ kým puding chladne, tak si z bielok vyšľaháme penu, zo žĺtok a cukru vyšľaháme peknú penovú konzistenciu, pridáme múku s PDP a vmiešame penu z bielkov, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme od závislosti rúry pri 180 cc 15-20 min.
- 3
Kým sa nám pečie, tak zmäknuté maslo/ceru zmixujeme s práškovým cukrom a pomaly jemne primixujeme do uvareného vychladnutého krému aby neboli hrudky.
- 4
Vychladnutý korpus natrieme džemom, porozhadzujeme na drobno nakrájaný ananás, dáme naň krém, dozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Henulka, vďaka, že si mi pripomenula.
www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/3127/viete_aky_tuk_po...
;)