Svokrine rezy Florida

Autor receptu: henulka

Na narodky musí byť a pred sviatkami tiež ;) Týchto receptov tu je, ale podľa svokry mi vyšiel najlepšie. Obrázok je ukážka z najväčšieho plechu (preto tá vyššia piškóta), tam si pridávame o koľko vajíčok viac, napr. 10 vajíčok, 10 PL cukru, 10 PL múky a krém už z jedného litra mlieka. Tento recept je však na plech 28x38, ktorý nám bohato stačí a ešte aj porozdávam ;)

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Spravíme si krém. Uvaríme puding z mlieka, zlatých klasov, vanilkového cukru, necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ kým puding chladne, tak si z bielok vyšľaháme penu, zo žĺtok a cukru vyšľaháme peknú penovú konzistenciu, pridáme múku s PDP a vmiešame penu z bielkov, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme od závislosti rúry pri 180 cc 15-20 min.
  3. Kým sa nám pečie, tak zmäknuté maslo/ceru zmixujeme s práškovým cukrom a pomaly jemne primixujeme do uvareného vychladnutého krému aby neboli hrudky.
  4. Vychladnutý korpus natrieme džemom, porozhadzujeme na drobno nakrájaný ananás, dáme naň krém, dozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.