Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou fotorecept
Foto: ancicka
36
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
5 ks |
|
7 kopcovitých PL |
|
7 kopcovitých PL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
|
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
podľa chuti |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
Šľahačka: | |
2 bal. (Sabi) |
|
Na ozdobu: | |
(alebo čokoláda) |
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a zašľaháme. Postupne zašľaháme aj žĺtky a nakoniec do cesta vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 minút na 180-200 °C).
-
2
Do vody vsypeme šumienku a necháme ju vyšumieť.
-
3
Ovocie necháme rozmraziť.
-
4
Do vyšumenej šumienky prisypeme vanilkový cukor a pridáme ešte cukor podľa chuti. Prisypeme pudingový prášok a uvaríme.
-
5
Z upečenej piškóty odstraníme papier, na piškótu rozložíme ovocie a naň vylejeme uvarený puding. Rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnuť.
-
6
Vyšľaháme parížsku šľahačku.
-
7
Rozotrieme ju na stuhnutý puding a zákusok posypeme Grankom.
Ja som ju kúpila včera v potravinách Milk Agro - značka Sabi. Práve do pečený koláčik, výborný