Malinový zákusok
Malinový zákusok

Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 26. februára 2020
Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Foto: ancicka
36
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5 ks
7 kopcovitých PL
7 kopcovitých PL
1 bal.
Plnka:
500 ml
2 bal.
podľa chuti
2 bal.
1 bal.
Šľahačka:
2 bal. (Sabi)
Na ozdobu:
 (alebo čokoláda)




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a zašľaháme. Postupne zašľaháme aj žĺtky a nakoniec do cesta vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 minút na 180-200 °C).

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vody vsypeme šumienku a necháme ju vyšumieť.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ovocie necháme rozmraziť.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšumenej šumienky prisypeme vanilkový cukor a pridáme ešte cukor podľa chuti. Prisypeme pudingový prášok a uvaríme.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z upečenej piškóty odstraníme papier, na piškótu rozložíme ovocie a naň vylejeme uvarený puding. Rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnuť.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšľaháme parížsku šľahačku.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozotrieme ju na stuhnutý puding a zákusok posypeme Grankom.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mariaklara
tak,toto je isto dobrôtka....len tú šľahačku som u nás nevidela, v akom obchode ju dostať? a ukladám....:-))
lenusik146
@mariaklara (27.2.2020 22:49)

Ja som ju kúpila včera v potravinách Milk Agro - značka Sabi. Práve do pečený koláčik, výborný
dogagador
Parizsku slahackusom videla v Terno/Kraj, ale mozetesi ju aj same uvarit: Na 500 ml slahackovej smotany 4 dkg kakaa a 4 dkg praskoveho cukru. Po uvareni nechat vychladnut a na 24 h ( moze byt aj len zvecera do rana.... funguje aj tak) do chladnicky. Potom vyslahat a pouzit. Je uzasna. Ja som zacala pouzivat z Terna 40%, zarucene sa krasne vyslaha a netreba ziadne skrobove stuzovace