Svieže jahodové rezy

surincicka - fotkasurincicka, 22. júna 2012

Našla som tu viac receptov na svieže jahodové rezy ale tento nie. Je to náš tradičný jahodový zákusok - nesmie u nás chýbať hneď ako začne jahodová sezóna. Je svieži - nepresladený a hlavne JAHODOVÝ.

75 minút
príprava

Suroviny

5 ks
5 PL
5 PL
1 ks
1 balíček
500 ml
3 PL
100 g
10+10 g
250 ml
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žltky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme múku s PDP a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Trochu vychladnutý piškót natrieme džemom a nahusto naň poukladáme jahody.

    Svieže jahodové rezy - obrázok 1
  2. 2

    Želatínu dáme napučať podľa návodu na obale. Z mlieka, 3 PL cukru a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame maslo a polovicu napučanej a roztopenej želatíny.

    Svieže jahodové rezy - obrázok 2
  3. 3

    Ešte teplý krém vylejeme na jahody

    Svieže jahodové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a druhou polovicou roztopenej želatíny. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme ho do chladu stuhnúť a potom ľubovoľne ozdobíme.

    Svieže jahodové rezy - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: