Foto: surincicka
Našla som tu viac receptov na svieže jahodové rezy ale tento nie. Je to náš tradičný jahodový zákusok - nesmie u nás chýbať hneď Zobraziť celý popisNašla som tu viac receptov na svieže jahodové rezy ale tento nie. Je to náš tradičný jahodový zákusok - nesmie u nás chýbať hneď ako začne jahodová sezóna. Je svieži - nepresladený a hlavne JAHODOVÝ.
príprava
Postup
-
1
Žltky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme múku s PDP a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Trochu vychladnutý piškót natrieme džemom a nahusto naň poukladáme jahody.
-
2
Želatínu dáme napučať podľa návodu na obale. Z mlieka, 3 PL cukru a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame maslo a polovicu napučanej a roztopenej želatíny.
-
3
Ešte teplý krém vylejeme na jahody
-
4
Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a druhou polovicou roztopenej želatíny. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme ho do chladu stuhnúť a potom ľubovoľne ozdobíme.
ďakujem za pozitívne komentáre..