Svieža jogurtovo-citrónová bábovka
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
2 zarovnané ČL |
|
220 g |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
125 g |
|
250 g |
|
Ozdobenie: | |
300 g |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom.
- 2
Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 35 minút
- 3
Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou.
- 4
<b>Tip: </b>Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu