Svieža jogurtovo-citrónová bábovka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 19. júla 2013
Svieža jogurtovo-citrónová bábovka
Foto: droetker

Komerčný recept

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
350 g
2 zarovnané ČL
220 g
1 bal
1 bal
4 ks
1 ČL
125 g
250 g
Ozdobenie:
300 g
5 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom.

  2. 2

    Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 35 minút

  3. 3

    Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou.

  4. 4

    <b>Tip: </b>Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Namiesto vanilinu pouzivame vanilkove struky a aromy nepouzivame vobec, naco sa mam ladovat chemiou, ked jej je prostredie plne.
evanaaa
Dobrá bábovečka, citrónové piškótové cestá sú všetky dobré. A čo sa týka toho Vanilínového cukru, tak ja radšej kupujem Vanilkový cukor Dr. Oetker, ten je lepší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia