Svieža bábovečka
Autor receptu: glosterka
Opäť nemliečny recept, t.j. zo sójového mliečka. Táto bábovka je svieža, vláčna, krásne nadýchaná, veľmi, priam lahodne chutí a vonia božsky... :-) Bábovka nie je suchá a zadrhnutá. Je to delikatesa!
20-25 porcií |
15 minút príprava |
40-45 minút na 175 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme VEĽKÚ bábovkovú formu, ktorú vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Bábovková forma by mala byť väčšia, pretože z vypracovaného cesta bude veľká nadýchaná bábovka.
Zapneme si trúbu na 200°C.
- Do misky si preosejeme práškový cukor, pridáme vanilkový cukor, vajcia a dobre vymiešame. Pridáme olej a zase premiešame. Pridáme preosiatu múku s celým prdopečom a striedavo ju s mliekom zamiešavame do vaječnej hmoty. Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej formy.
- Do zvyšného cesta zamiešame preosiate kakao a dobre vymiešame. Kakaové cesto vlejeme do svetlého cesta. Formu vložíme do vyhriatej trúby a teplotu stiahneme na 175°C. Pečieme pomaly 45 minút na 175°C a teplotu už nemeníme.
- Po uplynutí času pečenia vypneme trúbu = vytiahneme šnúru a bábovku necháme v trúbe ešte 5 minút. Bábovkovú formu opatrne vytiahneme z trúby a formu postavíme na mriežku. Bábovku v nej necháme ešte 10 minút postáť a potom ju opatrne vyklopíme na tanier. Necháme úplne vychladnúť! Po vychladnutí bábovku posypeme práškovým cukrom.
- Obmena: Kakao môžme vynechať a spraviť len svetlú bábovku.
- Obmena 2: Kto môže, môže si do cesta pridať hrozienka, posekané orechy alebo kandizované ovocie.