Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou fotorecept

salamandrovec - fotkasalamandrovec, 16. apríla 2013

Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie tak som si ho trošku vylepšil.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
3 ks
600 g
500 ml
1 ks
250 g
3 ks
1 PL na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny. Nakrájame mäso na kocky. Nakrájame cibuľu na malé kocky. Nastrúhame mrkvu a petržlen. Nakrájame hlivu na malé kusy.

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľku & hlivu.

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým restujeme mäso na panvici kým nezbledne. A potom odstavíme.

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do orestovanej cibuľie s hlivou pridáme mrkvu a petržlen. Restujeme kým nezmäkne.

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej pridáme opražené mäso aj s výpekom. Podlejeme vodou a varíme kým všetko pekne zmäkne. Samozrejme okoreníme podľa chuti & pridáme bobkové listy.

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zahustíme smotanou vymiešanou so syrom a múkou. Privedieme do varu a odstavíme.

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové :) :) :)

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A podávame do prasknutia :) :) :) Niekoľko krát za sebou :)

    Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: